
پرتقال یا Orange یکی از محبوبترین میوههای مرکباتی است که در عطرسازی رایحه آن از پوست تازه میوه به روش فشردن سرد (Cold Press) بهدست میآید. اسانس پرتقال به دلیل بوی روشن و شادابش از دیرباز در عطرسازی کلاسیک و مدرن استفاده شده و در دسته نتهای مرکباتی جایگاهی ویژه دارد.
مرکباتی (Citrus)
شیرین-ترش (Sweet-Tart)
تازه و آبدار
رایحهای تازه، شیرین، آبدار و پرانرژی دارد.
حس شادابی، سرزندگی و مثبت بودن القا میکند.
نسبت به ماندارین یا لایم، ملایمتر و دوستانهتر است.
یادآور طبیعت آفتابی و نوشیدنیهای تازه است.
بیشتر در نتهای ابتدایی (Top Notes) حضور دارد.
در عطرهای تابستانی، اسپرت، روزانه و یونیسکس بسیار پرکاربرد است.
ترکیب عالی با نتهای ترنج، لایم، شکوفه پرتقال، یاس و مشک سفید دارد.
به عطرها شروعی شاداب و روشن میدهد.
ماندگاری کوتاه (۳۰ دقیقه تا ۱.۵ ساعت).
نقش اصلی در ایجاد شروعی درخشان و انرژیبخش دارد.