
بادام تلخ از هسته میوه بادام تلخ (Prunus amygdalus var. amara) به دست میآید. اسانس آن بهطور طبیعی از طریق تقطیر بخار استخراج میشود و دارای ترکیبی به نام «آمیگدالین» است که در تماس با آب، اسید سیانیدریک آزاد میکند؛ به همین دلیل استفاده مستقیم آن در صنایع غذایی و عطر محدود بوده و اغلب نسخههای سنتزی یا خالصسازیشدهاش در عطرسازی به کار میرود. ماهیت این نت، گرم، آجیلی و کمی تلخ است که اغلب به آن جنبهای گورماند و اغواگر میبخشد.
گورماند (Gourmand)
آجیلی (Nutty)
شرقی (Oriental Nuances)
رایحهای گرم، تلخ و کمی شیرین-آجیلی دارد.
حس اغواگری، گرما و عمق القا میکند.
نسبت به وانیل یا لوبیای تونکا، خشکتر و تلختر است.
یادآور دسرهای سنتی با بادام، مارسیپان و نوشیدنی آمارتو است.
معمولاً در نتهای میانی و پایه استفاده میشود.
در عطرهای شرقی، گورماند و نیش پرکاربرد است.
ترکیب عالی با نتهای وانیل، لوبیای تونکا، چوب صندل، دارچین و گلهای سفید دارد.
به عطرها حالتی لوکس، اغواگر و خوراکی-شیرین میبخشد.
ماندگاری زیاد (۵ تا ۸ ساعت).
پخش بوی متوسط تا قوی.