
بالنگ یا Citron یکی از کهنترین میوههای خانوادهی مرکبات است که منشأ آن به هند و جنوب شرق آسیا برمیگردد. برخلاف لیمو یا پرتقال، بالنگ میوهای بزرگ با پوستی ضخیم و گوشت کم است. در عطرسازی، اسانس آن بیشتر از پوست میوه به روش فشردن سرد (Cold Press) استخراج میشود. رایحهی بالنگ بهدلیل طراوت و درخشش مرکباتیاش، در عطرهای کلاسیک و مدرن جایگاه ویژهای دارد.
مرکباتی (Citrus)
ترش-تلخ (Sour-Bitter)
تازه و درخشان (Fresh & Radiant)
رایحهای ترش، کمی تلخ، روشن و بسیار تازه دارد.
حس شادابی، انرژی و طراوت طبیعی القا میکند.
نسبت به لیمو، کمتر آبدار اما تیزتر و تلختر است.
یادآور پوست مرکبات تازه و فضای مدیترانهای است.
معمولاً در نتهای ابتدایی (Top Notes) استفاده میشود.
در عطرهای تابستانی، کولون، یونیسکس و اسپرت بسیار پرکاربرد است.
ترکیب عالی با نتهای ترنج، لیمو، لایم، نعناع، رزماری و مشک سفید دارد.
به عطرها شروعی درخشان، شاداب و تمیز میبخشد.
ماندگاری کوتاه (۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت).
بیشتر نقش یک آغازگر تازه و مرکباتی را دارد.