
پونه کوهی (Origanum vulgare) یک گیاه معطر از خانواده نعناع است که در مناطق مدیترانهای و آسیای غربی رشد میکند. در عطرسازی، نت پونه کوهی معمولاً بهصورت آکورد سنتزی یا استخراجشده از برگهای خشک این گیاه استفاده میشود. رایحه آن ادویهای، گیاهی و کمی تلخ است و به عطرها حس طبیعی و تازهای میبخشد.
گیاهی (Herbal)
ادویهای (Spicy)
سبز و تلخ (Green-Bitter)
رایحهای سبز، گیاهی و کمی تلخ دارد.
حس تازگی، شادابی و طبیعت القا میکند.
نسبت به ریحان یا رزماری، تلختر و کمی پیچیدهتر است.
یادآور گیاهان معطر مدیترانهای، آشپزی و فضاهای طبیعی است.
معمولاً در نتهای ابتدایی و میانی استفاده میشود.
در عطرهای سبز، آروماتیک و نیش پرکاربرد است.
ترکیب عالی با نتهای مرکباتی، چوبی، اسطوخودوس و چای دارد.
به عطرها حالتی طبیعی، شاداب و کمی تلخ میبخشد.
ماندگاری متوسط (۳ تا ۵ ساعت).
پخش بوی ملایم تا متوسط.